dinsdag 17 januari 2012

Peter Middendorp

Donderdag 26 januari aanstaande is Peter Middendorp de gast van de Volksuniversiteit en dewebschrijvers.nl
In de Wolters Noordhoff zaal van de bibliotheek Groningen wordt Peter voor de pauze geïnterviewd door journalist en columniste Marijke Brouwer. Na de pauze is er een kort werkcollege, waar de toehoorders aan mee kunnen doen. Peter en Marijke reageren op werk van de deelnemers.
Het programma is onderdeel van het drieluik 'het schrijven van korte verhalen,'  maar kan ook afzonderlijk bezocht worden.
Iedereen is welkom, entree 7,50 Bibliotheekpas en deelnemers aan de webschrijvers.nl 5,-
Aanvang 19.30 uur.

Peter Middendorp (1971) publiceerde twee goed ontvangen romans, het tragikomische Noordeloos (2002) en het satirische Amateur (2005).
Hij schreef de korte verhalenbundel Eerst had ik een leuke vriendin en bundelde zijn columns en verhalen in Lange Poten, De Lachende Derde en Met de kennis van nu.
Zijn verhalen en reportages verschijnen in verschillende dag- en weekbladen, onder meer hp/De Tijd en Volkskrant Magazine.
Peter Middendorp is een rijzende ster aan het schrijvers firmament. Steeds meer mensen waarderen hem om zijn  scherpe columns, zijn humor en zijn relativeringsvermogen. Waar collega columnisten al snel zichzelf in zichzelf verliezen en hun literaire kracht aan ijdelheden ten gronde doen gaan, blijft Peter wekelijks hoge kwaliteit leveren voor de Volkskrant. Misschien dat de spreekwoordelijke Groninger nuchterheid in dit geval van toepassing is, hoewel Peter zelf met Henk Bleker als voorbeeld die spreekwoordelijkheid onmiddelijk van de hand zal wijzen.
Middendorp schrijft ook korte verhalen. Zijn bundel Eerst had ik een leuke vriendin past wonderwel bij het thema van de Boekenweek, Vriendschap en andere ongemakken, waar dewebschrijvers.nl dit voorjaar een schrijfproject over doet.    

Dit stond er in de kranten over Peter Middendorp:
 
‘De ene tergend precieze observatie na de andere – ik raakte overtuigd door de lach. Middendorp is als geen ander gekwalificeerd om de naaktheid van de mens te beschrijven. Hij is namelijk zelf ook naakt, en schroomt niet om dat zijn lezers te tonen.’ - Tommy Wieringa, De Pers

‘Hilarische ontmaskering van pers en politiek, niet zonder zelfspot.’ – de Volkskrant

‘Het werk van een Hollandse meester.’ – Bas Heijne, NRC Handelsblad

meer informatie over de andere hoor/werkcolleges lees je op www.dewebschrijvers.nl  in het Boekenweekproject onder 'programma'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten