dinsdag 23 juli 2013

De 25 'runner ups' Gouden tijden, zwarte bladzijden

In maart 2013 schreef de digitale schrijfwerkplaats van het Kunstencentrum Groningen een verhalenwedstrijd uit in samenwerking met het CPNB onder het Boekenweekthema ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. De prijs: een plek  in een verhalenbundel, die als e-book en hardcover wordt uitgebracht. Op zondag 30 juni wordt de bundel gepresenteerd in de nieuwe bibliotheek Almere.

Amateur-schrijvers werden uitgedaagd om een verhaal te schrijven van maximaal 700 woorden over gouden tijden en zwarte bladzijden. Voor- en tegenspoed zijn inherent aan de Nederlandse geschiedenis, maar ook aan een mensenleven. Het thema gaf de schrijvers daarmee alle vrijheid.

Maar liefst 350 schrijvers uit heel Nederland en daarbuiten, zonden hun verhaal of gedicht in. De auteurs schreven veelal een persoonlijk verhaal of gedicht, waarin zowel ‘gouden tijden’ als ‘zwarte bladzijden’ vertegenwoordigd waren.

Na een strenge voorselectie kwamen de beste vijftig verhalen terecht bij auteur Abdelkader Benali. Benali koos uit deze voorselectie de beste vijfentwintig verhalen. Fotografiecursisten van  het Kunstencentrum in Groningen maakten de foto’s bij de winnende verhalen.
 
De organisatie van dewebschrijvers was erg onder de indruk van het hoge niveau van de beste 50 verhalen. We besloten dat niet alleen de 25 winnaars aandacht verdienden, maar ook de 25 verhalen die de bundel net niet gehaald hebben. Deze verhalen vind je hier.

Veel leesplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten